Over Sportgeneeskunde.nl

Sportarts

Sportgeneeskunde.NL is de sportmedische praktijk van Willemien van Teeffelen. Zij is sinds 1996 geregistreerd als sportarts en heeft veel ervaring opgebouwd.

Het is voor haar een uitdaging om uw blessure te analyseren en oorzakelijke factoren aan te pakken om u weer beter te laten functioneren. Door te kiezen voor een eigen organisatie met weinig overhead kan ze voldoende tijd aan u besteden. Om u te onderzoeken, om uitleg te geven en om de klachten zoveel mogelijk door uzelf te laten aanpakken. U hoeft geen prestatiegerichte sporter te zijn. Alle (potentiele) sporters zijn welkom. Ook niet-sporters met klachten van het houdings- en bewegingsapparaat of conditieverlies, waarbij de aanpak aanspreekt, zijn welkom.

Willemien van Teeffelen heeft veel expertise met echografie en bv het geven van injecties.

Ze is erg geinteresseerd in inspanningsonderzoek; in het bepalen van uw conditie en limiterende factoren. Dit is uiteraard voor sporters van belang, maar bij voorbeeld ook voor mensen met een chronische aandoening. De praktijk beschikt als een van de weinige praktijken in Nederland over een HP-cosmos pulsar loopband.

Willemien van Teeffelen heeft ruime ervaring als opleider en docent. Ze vormt met andere sportartsen het netwerk “Zelfstandige sportartsen Nederland”. Ze werkt samen met cardioloog Leon Bouwels en hoogleraar klinische epidemiologie André Verbeek.